Reanclanşarea Automată Rapidă (RAR)


Un dispozitiv R.A.R. constă dintr-o instalaţie complexă care realizează reanclanşarea automată a unui întrerupător declanşat de protecţia prin relee, după un timp de la această declanşare, timp ce nu trebuie să depăşească cu mult intervalul necesar pentru stingerea arcului la locul defect.
Există o multitudine de scheme R.A.R. cu unul, două sau trei cicluri de reanclanşare. Elementele principale ale unui dispozitiv R.A.R. în construcţie electromecanică sunt: un releu de timp (cu mecanism de ceasornic), un releu intermediar cu doua bobine (una de acţionare, şi una de reţinere), releul de comandă a reanclanşări, etc.
Dacă defectul ce a determinat declanşarea întrerupătorului a fost trecător (de exemplu o lovitură de trăsnet în apropierea liniei de înaltă tensiune), întrerupătorul rămâne acţionat şi prin acest ciclu R.A.R. se elimină declanşarea de durată a unor linii electrice.
Dacă defectul persistă, protecţia comandă a doua declanşare a întrerupătorului, de această dată definitiv (realizându-se un singur ciclu R.A.R.) pentru sistemele dublu R.A.R., după o primă declanşare automată comandată de protecţii, sistemul permite o nouă reanclanşare automată.

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.