CLEME DE DERIVATIE CU DINTI PENTRU BRANSAMENTE






CLEME DE DERIVATIE CU DINTI PENTRU BRANSAMENTE

CDD45

Certificat DMI nr. 004858(1R)
-produse echivalente pe piaţă- CDD45c

CDDM

Brevet RO 120438
-produse echivalente pe piaţă- CDD45c

CDDCN

-produse echivalente pe piaţă- CDD-CN

CDDIL

-produse echivalente pe piaţă- CDD15IL si CDD45IL
Clemele de derivaţie cu dinţi pentru branşamente au diferite destinaţii după cum urmează:
CDD- 45 - Clemă de Derivaţie cu Dinţi.
Utilizată în realizarea branşamentelor aeriene de joasă tensiune cu conductoare izolate torsadate de dimensiuni mici si medii. Permite racordarea atât a conductoarelor de aluminiu , cât şi a celor de cupru.

CDD-M – Clema de Derivaţie cu Dinţi Modernizata

Este destinata realizării branşamentelor aeriene de joasă tensiune cu conductoare izolate torsadate de dimensiuni medii si mari. Datorita formei rotunjite a corpului clemei are posibilitatea de a racorda in mai bune condiţii (centrarea conductoarelor derivate si o strângere elastica a clemei) conductoare cu diferenţe mari de secţiuni, are un design mai modern faţă de omologa sa CDD45, este mai solidă. Permite realizarea legăturii electrice a conductoarelor de branşament din cupru sau aluminiu, la conductoarele din aluminiu ale reţelei de distribuţie. Asigura un montaj sigur in exploatare si uşor de realizat.

CDD-CN - Clemă de Derivaţie cu Dinţi pentru Conductor Neizolat.


Este destinată asigurării legăturii electrice între un conductor principal de transport pentru energie electrică, neizolat, şi un conductor izolat al unui cablu de branşament din aluminiu sau cupru.

CDD-IL - Clemă de Derivaţie cu Dinţi pentru Iluminat.


Asigură alimentarea cu energie electrică a corpurilor de iluminat public, de la reţeaua aeriană mono sau trifazată, executată cu cablu torsadat sau conductoare izolate, fără secţionarea acestora.
Clemele produse de firma noastra sunt superioare produselor similare de pe piata datorita urmatoarelor caracteristici:

  • – permit realizarea legaturii electrice pe orice tip de conductor (aluminiu, cupru, unifilar sau multifilar) datorita materialelor utilizate si a tehnologiei speciale de acoperire folosite pentru fabricarea dintilor potentialul electrochimic este pactic egal atat pentru cupru cat si pentru aluminiu;
  • – rezistenţă mecanică net superioară şi fiabilitate sporită in exploatare datorita materialelor folosite pentru carcase si capete de surub;
  • - datorita profilului dinţilor şi a capetelor speciale de şuruburi cu limitatoare de cuplu asigură penetrarea controlată a conductorilor, contacte electrice mai ferme, implicit rezistenţe de contact mai mici;
  • - asigură un montaj sigur in exploatare şi usor de realizat.
Secţiunile conductorilor pentru care se pot utiliza clemele şi cuplurile maxime de rupere corespunzatoare fiecărui tip de clemă sunt următoarele:

Tip clemă Sectiune conductor Cuplul de strângere
principal derivaţie
(mmp) (Nm)

  • CDD-M 50-95 6-25 17÷20
  • CDD-45 16-35 6-25 13÷15
  • CDD-CN 25-70 6-25 13÷15
  • CDD-IL 25-50 1.5-6 8÷10
Componenţă si echipare

Clemele cu dinţi pentru derivaţie sunt compuse din mai multe repere după cum urmează:

  • - Corp inferior fabricat prin injecţie din materiale plastice termoplaste, aditivate pentru rezistenţă mărită la acţiunea radiaţiilor UV precum şi pentru rezistenţă mărită la propagarea flăcării şi autostingere în lipsa acesteia. Are rolul de a susţine puntea cu dinţi pe partea interioară, de a asigura o bună etanşare a dinţilor, după strângere (împreună cu burduful), şi de a asigura fixarea piuliţei speciale în locaşul destinat ei de pe partea exterioară.
  • - Corp superior fabricat prin injecţie din materiale plastice termoplaste aditivate pentru rezistenţă mărită la acţiunea radiaţiilor UV precum şi pentru rezistenţă mărită la propagarea flăcării şi autostingere în lipsa acesteia. Are rolul de a susţine puntea cu dinţi pe partea interioară, de a asigura o bună etanşare a dinţilor, după strângere (împreună cu burduful), şi de a asigura fixarea şaibei pe partea exterioară.
  • - Burduf fabricat prin injecţie din materiale plastice termoplaste cu structură elastică, aditivate pentru rezistenţă mărită la acţiunea radiaţiilor UV precum şi pentru rezistenţă mărită la propagarea flăcării şi autostingere în lipsa acesteia. Are rolul, împreună cu cele două segmente ale corpului, de a asigura etanşarea zonelor perforate de dinţi de pe cablu împotriva pătrunderii apei.
NOTĂ:
Forma burdufului este diferită pentru CDD-CN, CDD-M şi CDD-IL astfel:

  • - La CDD-CN burduful etanşează partea cu dinţi a punţii, partea destinată
  • cablului neizolat fiind lăsată liberă.
  • - La CDD-IL apare în plus un adaptor de burduf pentru conductoare de
  • secţiune foarte mică, are forma unui tub astupat la un capăt, având secţiunea interioară de 6 mm2 şi o intrare conică.
  • - La CDD-M forma speciala a burdufului asigura o mai buna protecţie
  • climatica a elementelor de contact. De asemenea intr-o fanta a corpului inferior este montat capătul unei aparatori pentru conductorul derivat, aparatoare care intra in incinta corpului superior.
  • - Punţi cu dinţi fabricate prin ştanţare din tablă de alamă şi sunt protejaţi climatic prin stanare. Au rolul de a perfora izolaţiile conductoarelor , de a asigura un bun contact electric cu fiecare conductor în parte şi prin aceasta de a asigura un bun transfer energetic de la linia principală la derivaţie.
NOTA 1:
Funcţie de destinaţia fiecărui tip de clemă, forma punţii cu dinţi este diferită, astfel:

  • CDD-CN - punţile au o formă specială, având la un capăt dinţi destinaţi să asigure continuitatea circuitului electric prin penetrarea izolaţiei conductorului de derivaţie, iar la celălalt capăt o platformă destinată strângerii pe cablul neizolat al liniei principale.
  • CDD-IL - are forma şi dimensiunile similare celei de la CDD-45, dar la unul din capete nu are dinţi pentru a preveni forfecarea conductorului de iluminat de secţiune mică, ci o suprafaţă lisă, semirotundă, destinată asigurării contactului electric prin presare.
  • CDD-M - puntea cu dinţi are o forma deosebita fata de celelalte atât ca dimensiuni cat si ca număr de dinţi, astfel la capătul destinat penetrării izolaţiei conductorului de derivaţie sunt trei dinţi iar la celalalt capăt, pentru a asigura un bun contact electric pe conductorul principal sunt patru dinţi.
NOTA 2:

  • Stanarea dinţilor din alamă nu are rol de protecţie climatică, ci de egalizare a potenţialului de coroziune electrochimică. În acest mod s-a asigurat posibilitatea de a se interconecta diferite cabluri de branşament şi transport, respectiv toate combinaţiile uzuale posibile: aluminiu-aluminiu, cupru-aluminiu si cupru-cupru, clemele devenind astfel cu adevărat “universale”.
  • - Şurub cu limitare de cuplu- un subansamblu compus dintr-un şurub M8, cu cap hexagonal, de uz general şi cu cap special de rupere la valori impuse ale cuplului de strângere.
  • La CDD-CN, CDD-45, CDD-IL si CDD-M capul special de rupere este confecţionat prin injecţie din materiale plastice termoplaste
  • Şaibă specială - confecţionată prin ştanţare - ambutisare din tablă de oţel şi protejată împotriva coroziunii prin zincare, are rolul de a asigura un efort de strângere uniform distribuit pe suprafaţa corpului superior, respectiv pe dinţii aferenţi acestuia.
  • Piuliţa speciala – confecţionata prin ştanţare – ambutisare din tabla de otel, protejata împotriva coroziunii prin zincare, apoi prelucrata pentru filetarea găurii de strângere. Are rolul de a asigura un efort de strângere uniform distribuit pe suprafaţa corpului inferior, respectiv pe dinţii aferenţi acestuia.
















Trimiteți un comentariu

[blogger]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.