Preamplificator de microfon cu zgomot redus

Preamplificator de microfon cu zgomot redus 

Acest preamplificator de microfon, convenţional, este adecvat în special pentru conectarea microfoanelor cu rezistenţă ohmică redusă; el se distinge printr-un domeniu larg de funcţionare şi un zgomot redus. Amplificarea maximă este de circa 200; ea poate fi adaptată la valoarea semnalului dat de microfon cu ajutorul rezistenţei R3.
Zgomotul scăzut depinde, între altele, de acordul precis al impedanţei de intrare. Rezultatele optime sunt, din acest motiv, de aşteptat numai atunci când impedanţa microfonului este cuprinsă între 500 şi 600  Ω. La microfoanele de 200  Ω, R4 trebuie redus la 220  Ω, în timp ce C1 capătă valoarera de 4p7.
Cine vrea să „scoată totul" din montaj, poate utiliza rezistenţe cu peliculă metalică pentru R3 ... R6, iar pentru condensatorul C1, mai multe condensatoare MKM conectate în paralel.
Alte câteva date tehnice: cu un semnal de intrare de 3 mV (tensiune vârf la vârf), a fost măsurată o tensiune de ieşire de 800 mV tensiune vârf la vârf). Tensiunea maximă de ieşire măsoară 10 Vw; la intrare sunt necesari 50 mVw- Domeniul de frecvenţe variază liniar între 50 Hz şi 100 kHz.

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.