Scurta Prezentare
Diagrama de directivitate a unui microfon poate fi descrisa in cateva cuvinte ca fiind curba ce reprezinta capacitatea microfonului de a recepta semnale acustice, emise la aceeasi intensitate, la aceeasi distanta de receptor, in raport cu axa centrala (orientarea microfonului). Diagramele difera de la microfon la microfon functie de constructia aceestora, tipuri, destinatie,... Diagramele sunt de urmatoarele tipuri
Caracteristici:
• Elimina microfoniile
• Reglarea directionalitatii
Aplicatii:
Solutie eleganta de a evita microfonia in spatii cu rezonante precum catedrale, sali de sport sau in cazuri speciale de preluare a sunetului de la instrumente “soft” in conditii de zgomot, unde feed-back-ul apare ca la comanda.
Diagrama sferica sau omnidirectionala,
presiunea semnalului acustic pe membrana microfonului este egala din orice unghi ar fi emis in raport cu axa de orientare. Diagrama a doua, Cardioida, reprezinta caracteristica unui microfon la care semnalul este receptat diferit functie unghiul de emisie. A treia diagrama numita Supercardioida reprezinta raspunsul la semnale mixate fata- spate, capacitatea unui microfon de a capta sunete din spatele membranei. Ultima diagrama 8 Shaped – in forma de 8 este cea cu raspuns egal fata spate.
Functionare
Doua microfoane cuplate in antifaza, cuplate ca la carte la intrarea unui operational creeaza o supercardioida cu faza opusa la 180°. Caracteristica directionala poate fi ajustata cu P2, cu P1 sensibilitatea MiK2 iar cu P3 nivelul de semnal de la iesire. In concluzie putem modifica prin reglaje diagramele mai sus descrise: raport fata spate si amplitudine. Fata de alte nenumarate scheme, aceasta contine toate elementele de subtilitate si posibilitati de up-gradare.
Schema electrica
Amplasarea componentelor
Ce valori au P1, P2 si P3
RăspundețiȘtergere